Το σπιτι σας ανθιζει… απο μεσα!

κηπος
Τώρα που ο καιρός αλλάζει και το φθινόπωρο μπαίνει για τα καλά, όλο και περισσότερες ώρες θα περνάμε μέσα στο “βασίλειο μας”… το σπίτι μας. Για να κάνουμε αυτές τις ώρες πιο όμορφες, τι καλύτερο από το να προσθέσουμε “πράσινες” πινελιές στον χώρο μας.
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μερικές ιδέες φυτών εσωτερικών χώρων.
• Υπερόνια:
Γιατί το αγαπάμε: αυτό το μικρό φυτό καταφέρνει με το κηρώδη και πολύχρωμο φύλλωμά του, να προσθέτει έναν παφλασμό χρώματος σε ολόκληρο το δωμάτιο παρά το μικρό του μέγεθος.
Προϋποθέσεις καλλιέργειας: σε χαμηλό ή μέτριο φωτισμό και σε έδαφος που του επιτρέπεται να στεγνώνει ανάμεσα στα ποτίσματα.
Προσοχή: το όμορφο φύλλωμά του είναι δηλητηριώδες για τα αγαπημένα μας κατοικίδια.

• Grape Ivy:
Γιατί το αγαπάμε: Διαθέτει λαμπερό, όμορφο φύλλωμα και είναι η τέλεια επιλογή για διακόσμηση χώρου, αφού τοποθετείται σε κρεμαστά καλάθια.
Προϋποθέσεις Καλλιέργειας: κάτω από μέτριο φως, καλό θα ήταν να ψεκάζουμε τα φύλλα του με λίγο νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην χάνουν την λάμψη τους.

• Snake Plant:
Γιατί το αγαπάμε: για τα σχεδόν αρχιτεκτονικής μορφής φύλλα του που μοιάζουν με ξίφη. Είναι άφθαρτο και αντέχει να μείνει απότιστο για κάποιο χρονικό διάστημα, ιδανικό για τις workaholic queens.

• Boston Firn (φτέρη):
Άλλο ένα φυτό που καθίσταται κατάλληλο για κρεμαστά καλάθια ή για προβολή σε ένα βάθρο. Μην αφήσετε όμως την λεπτή εμφάνιση του να σας ξεγελάσει, αυτό το φυτό μπορεί να ζήσει για δεκαετίες αν βρίσκεται σε συνθήκες υγρασίας.
Γιατί το αγαπάμε: Είναι ένα φυτό που μπορεί να δημιουργήσει μια κλασική αίσθηση σε όποιο χώρο τοποθετείται. Τα φύλλα του σχηματίζουν μια αψίδα και ταιριάζει σε οποιοδήποτε στυλ χώρου αλλά καλύτερα σε κάποια εξοχική κατοικία.

• Jade Plant (νεφρίτης):
Κατάλληλο για όσους το πότισμα δεν είναι μια από τις αγαπημένες τους καθημερινές συνήθειες. Είναι ένα φυτό που μπορεί να επιβιώσει για δεκαετίες αν βρίσκεται σε χώρο με ξηρό κλίμα και αρκετό φώς. Συνδυάζεται πολύ ωραία με κάκτους και η μόνη φροντίδα που χρειάζεται είναι ψέκασμα με νερό για να αποτραπεί το ζάρωμα των φύλλων του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>